12 Maj 2019 – Turneu – “Një Goditje përtej Kufijve”

L'Aquila - Shoqata Sportive qe luan në Kampionatin e Kategorisë së Tretë - LND Marche
L’Aquila – Shoqata Sportive qe luan në Kampionatin e Kategorisë së Tretë – LND Marche

12 Maj 2019 – Turneu – “Një Goditje përtej Kufijve”

Në Kampin sportiv të Vallemianos,

Shoqata Multikulturore L’Aquila dhe i Shoqata Sportive me të njëjtin emër, e cila luan prej mëse tre vite në Kampionatin e Kategorisë së Tretë të LND Marche, do të zhillojë më 12 maj 2019 pranë fushën sportive Vallemiano, kampionatin me titull: “Një goditje përtej kufijve”. Iniciativë me rëndësi kombëtare e marrë përsipër nga Shoqatat Kryesore të Shqiptarëve në Marche, me mbështetjen morale të Ministrisë Shqiptare të Imigracionit, e cila konsiston në organizimin e një turneu futbollistik me 8 lojtarë, në të cilin do të garojnë disa nga përfaqësuesit kryesorë shqiptarë dhe shoqatat multikulturore në Itali, të cilat prej vitesh zbulojnë talente të reja të ardhura në Itali, për t’i shpëtuar mjerimit në vendeve të tyre dhe që kanë gjetur te shoqëritë shqiptare një mundësi për rritje kulturore dhe integrim social.
Pali Gjeko -President i Shoqates Sportive - L'Aquila
Pali Gjeko -President i Shoqates Sportive – L’Aquila
Turneu është planifikuar ditën e dielë me 12 maj, duke filluar nga ora 10.30 dhe do të vazhdojë gjatë gjithë ditës. Përfundimi është planifikuar për të dielën në orën 19:00. Në terren, përveç trajnimit tonë, ASD L’Aquila e Ankonës do të ketë edhe Shoqata maqedonase e L’Aquilas dhe ato të Fermo, San Benedetto del Tronto, Barit, Pratola Peligna, si dhe një ekip multiracial që luan në kategorinë e dytë e Emilia Romagna.
Kjo e gjitha është realizuar falë angazhimit dhe frymës së vetmohimit të teknikëve dhe lojtarëve tanë. Ne do të vazhdojmë me këtë projekt të rëndësishëm të integrimit që na lejon të tërheqim shumë të rinj të talentuar të rinj nga qyteti ynë.
Jeni të Ftuar në Festën e Integrimit…
.
Pali Gjeko –  President i ASD L’Aquila – Ancona
Ndarja e Trofeve nga Organizatoret4_4363357125406097408_nNdarja e Trofeve nga Organizatoret
Ndarja e Trofeve nga Organizatoret

12 Maggio 2019 – Torneo – “Un calcio oltre i confini”

Al’Campo sportivo di Vallemiano,

Associazione Multiculturale L’Aquila e dell’omonima Associazione Sportiva Dilettantistica che milita da tre anni nel Campionato di Terza categoria della LND Marche, organizza il 12 maggio 2019, presso il Campo sportivo di Vallemiano, intitolato: “Un calcio oltre i confini”. L’iniziativa, di rilevanza nazionale realizzata dalla principale Associazione albanese delle Marche, con il patrocinio morale del Ministero dell’Immigrazione albanese, e consiste nell’organizzazione di un torneo di calcio a 8 in cui si sfideranno alcune tra le principali rappresentative albanesi e multiculturali italiane dove da anni si mettono in luce giovani talenti arrivati in Italia per sfuggire alla miseria dei loro paesi e che trovano nei sodalizi albanesi occasione di crescita culturale e di integrazione sociale.
Il torneo è previsto per la giornata di domenica 12 maggio, a partire dalle 10.30 e andrà avanti per tutta la giornata. La finalissima è prevista per le 19.00 di domenica. In campo, oltre alla nostra formazione, ASD L’Aquila di Ancona, ci saranno anche l’Associazione macedone aquilana e quelle di Fermo, San Benedetto del Tronto, Bari, Pratola Peligna, squadra multirazziale che milita in Seconda categoria dell’Emilia Romagna.
Drejtuesit e Shoqates Sportive - L'Aquila
Drejtuesit e Shoqates Sportive – L’Aquila
Tutto questo sarà realizzato grazie l’impegno e lo spirito di abnegazione dei nostri tecnici e giocatori che riusciamo a portare avanti questo importante progetto d’integrazione che permette di togliere dalla strada tanti talentuosi giovani stranieri della nostra città.
Siete Benvenuti alla festa della Integrazione
.
Pali Gjeko – Presidente ASD L’Aquila – Ancona
 
Fratelli Ndreu - Mbështetës të Turneut
Fratelli Ndreu – Mbështetës të Turneut

 

About Jozef Radi 23 Articles
Jozef Radi Lindi 16 janar 1957 – lind rastësisht në qytetin e Elbasanit, mbasi të dy prindët e posadalë nga burgu ishin interrnuar në kampin e Kuçit të Kurveleshit… Ishte i vetmi fëmijë i të ashtuquajturit “Kampi i 100 Intelektualëve” Per me teper vizitoni : http://www.radiandradi.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.