“Associazione Aquila” di Ancona verso un futuro più dinamico

Ancona, Associazione "Aquila" - 30 janar 2019
Ancona, Associazione “Aquila” – 30 janar 2019
 

“Associazione Aquila” di Ancona verso un futuro più dinamico

 Mercoledì, 30 Gennaio 2019 presso la sede dell’Associazione culturale L’Aquila, si è tenuto l’incontro tra i membri dell’associazione con la presenza del Presidente del’Associazione Pal Gjeko; Presidente d’Onore Jozef Radi, le attiviste Rozeta Groballi e Fiona Kajo e i giocatori della squadra di calcio “Aquila Club”* con l’Ambasciatore d’Onore del consolato albanese in Ancona Avv. Matteo Rossi e i suoi collaboratori Avv. Giandomenico Frittelli e Avv. Eugenio Tummarello.
La riuonione del 30 gennaio 2019
Tutto è iniziato da un primo incontro dove l’Associazione Aquila chiede una collaborazione in appoggio di tutte le difficoltà che si incontrano nel gestire le problematiche riguardanti la squadra e l’Associazione stessa.
L’Avvocato Tummarello, specializzato in Asilo Politico e problematiche legate all’immigrazione, ha parlato direttamente con i giocatori della squadra fornendo informazioni utili in merito all’argomento e la sua disponibilità nell’assistere eventuali problemi. L’avvocato Frittelli, specializzato nei Diritti Sportivi, ha garantito di seguire da vicino la squadra; L’Avv. Rossi ha dato la sua disponibilità nel seguire la squadra e aiutare l’Associazione nel suo ruolo importante dell’integrazione, non solo del comunità albanese ma anche delle altre nazionalità presenti nella squadra di calcio.
Sicuramente proseguiranno altri incontri importanti per mandare avanti il lavoro iniziato.
Noi dell’Associazione ringraziamo di cuore per la tempestività e concretezza offerta da tutti e tre gli avvocati.
Aquila Club – 2019
La squadra Aquila Calcio milita nella Terza Categoria, e un gruppo sportivo fondato nel 2014, con dei ragazzi di 12 nazionalità diverse, e il quatro campionato che partecipa in quella serie, dando un esemio del integrazione e multiculturalismo…
I avvocati Rossi, Frigitelli e Tummarelli, con i dirigenti del “Aquila”
***

Shoqata “Aquila” e Ankonës, drejt një të prespektive më dinamike…

E mërkurë, janar 30, 2019 në selinë e shoqatës kulturore Aquila, u zhvillua një takim midis anëtarëve të shoqatës me praninë e presidentit Pal Gjeko; Kryetar të Nderit Jozef Radi dhe aktivistëve Rozeta Groballi e Fiona Kajo. Merrnin pjesë edhe lojtarët e ekipit të futbollit “Aquila Club” me Konsullin e Nderit të shqiptarëve në Ancona Av. Matteo Rossi dhe bashkëpunëtorët e tij: Av. Giandomenico Fritelli dhe Av. Eugenio Tummarello.
E gjitha kjo ka filluar nga një takim i parë javët e shkuara ku Shoqata Aquila kërkon një bashkëpunim më te gjerë dhe një mbështetje për të gjitha vështirësive që hasen në menaxhimin e problemeve që kanë të bëjnë me ekipin, vetë Shoqatën dhe problemet që të huajt e skuadrës kanë.
Avokati Tummarello, i specializuar në çështjet që lidhen me emigracionin dhe azilin politik, foli gjerësiah për situatën emigratore në Itali, dhe trajtoi drejtpërdrejt me lojtarët e ekipit problemet e tyre si dhe mundësinë e zgjidhjes, duke ofruar informacion të dobishëm në lidhje me këtë çështje dhe disponueshmërinë e tij në ndihmë të këtyre probleme. Avokati Frittelli, i specializuar në të Drejtat e Sporteve, siguroi se ai do ta ndjekë nga afër ekipin e Aquilas, dhe do të ndermjetësojë për mundësinë e trajtimit profesional të lojtarëve e në mënyrë të veçantë atyre më të spikaturve. Avokat Matteo Rossi që është edhe Konsull Nderi i Shqipërisë, ka dëshmuar edhe më parë gatishmërinë e tij për ta ndjekur ekipin e për ta ndihmuar shoqatën në në integrimin e saj rol të rëndësishëm, jo vetëm të lojtarëve shqiptarë, por edhe kombësive të tjera pjestare në ekipin e futbollit.
Disa takime të tjera të rëndësishme do të vazhdojnë të vazhdojnë punën e nisur.
Kryesia e Shoqatës i falënderoi për kohën dhe konkretësinë e ofruar nga të tre avokatët.
“Aquila Club” – Skuadra qe prej kater vitesh luan ne Terza Kategoria
*Aquila Club luan në kategorinë e tretë, dhe është një grup sportive themeluar në vitin 2014, me djem të 12 kombësive të ndryshme. Është i katërti kampionat që marrin pjesë në këtë seri, duke i dhënë një shembull të sportivitetit, të integrimit dhe multikulturalizmit në zonën e Ankonës dhe më gjerë…
 

 

About Jozef Radi 24 Articles
Jozef Radi Lindi 16 janar 1957 – lind rastësisht në qytetin e Elbasanit, mbasi të dy prindët e posadalë nga burgu ishin interrnuar në kampin e Kuçit të Kurveleshit… Ishte i vetmi fëmijë i të ashtuquajturit “Kampi i 100 Intelektualëve” Per me teper vizitoni : http://www.radiandradi.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.